Luhansk:

Russisk forsvarslinje blir latterliggjort

Den finske generalmajoren Pekka Tover mener at det vil ta ukrainerne et par minutter å komme seg forbi den russiske blokkaden, som på sosiale medier omtales som «hagepynt».

Russernes forsvarslinje får strykkarakter av finsk generalmajor. Video: RIA/FAN/TWITTER/VNG. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trolig håpet russerne at bildene av den nesten to kilometer lange forsvarslinjen, som strekker seg langs den russisk-okkuperte byen Hirske i Luhansk øst i Ukraina, skulle virke avskrekkende.

Videobilder viser at forsvarslinjen består av det som likner på små sementpyramider, som skal kunne stoppe eventuelle ukrainske kjøretøy og tanks på vei østover. Like bak har russerne gravd det som ser ut som en grøft.

Blokaden har imidlertid skapt latter på sosiale medier, hvor flere omtaler dem som «hagepynt».

- Svake

De kjegleformede sementblokkene slaktes også av den finske generalmajoren Pekka Tover, som mener det meste ved forsvarslinjen ser håpløst ut.

- Panserbarrierer skal bygges slik at de ikke kan flyttes på, veltes eller knuses, forklarer generalmajoren til den finske avisa Iltalehti.

Han sier at russernes «betongkjegler» ikke oppfyller noen av disse kravene, fordi de rett og slett er for små og for motstandssvake.

Tover mener at de enkelt kan dyttes ut av veien, og tror det vil ta fienden få minutter å komme seg gjennom blokkaden.

- Verdien av disse er ikke-eksisterende, sier generalmajoren til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.