Russisk general drept i sjokkangrep

En russisk general og tre oberster ble drept under et sjokkangrep mot en russisk militærkolonne i Nord-Kaukasus i dag. I alt 7 personer ble drept i angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kolonnen falt i bakhold ved 10-tiden lokal tid i grenseregionen mellom Ingusjetia og Nord-Ossetia, republikker som ligger vest for Tsjetsjenia.

I alt sju ble drept, blant dem general Viktor Prokopenko fra generalstaben, opplyste militære kilder til nyhetsbyrået Interfax. En annen general, Nikolaj Mukhin, skal ha fått alvorlige hodeskader.

Angrepet fant sted ikke langt fra Mozdok, som var russernes hovedbase under krigen i Tsjetsjenia.

- Jeg ser på dette som et forsøk fra uregjerlige grupper på å ødelegge utviklingen av et godt forhold mellom Russland og Tsjetsjenia, sa Stepasjin på fjernsyn.

Bakholdsangrepet skjedde samtidig som det pågår samtaler i Moskva mellom Stepasjin og Tsjetsjenias visestatsminister Kazbek Makhasjev. Makhasjev sa angrepet er organisert av krefter som ikke ønsker at situasjonen i Kaukasus skal stabilisere seg.

Han sa disse kreftene frykter at han og Stepasjin i fellesskap skal bli enige om å bekjempe kriminaliteten.

Verste siden krigen

Russiske spesialstyrker kom i kamp med angriperne ved en kontrollpost et stykke unna, men de kom seg unna i retning Tsjetsjenia, sa kilder i spesialstyrkene til Interfax.

Dette er en av de blodigste angrepene russerne har opplevd siden de led nederlag i Tsjetsjenia. De måtte ydmyket trekke seg ut av opprørsrepublikken, som nå betrakter seg som selvstendig, men har beholdt et betydelig militært nærvær i naboregionen.

Tsjetsjenias president Aslan Mashkadov fordømte bakholdsangrepet og kalte det en provokasjon som tok sikte på å øke spenningen.

(NTB-AFP)