Russisk gruvedistrikt invadert av sultne brunbjørner

To gruvearbeidere drept og spist. Ingen tør forlate husene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Tyvfiske av laks er ifølge miljøvernere årsaken til at de svære bjørnene nå har trukket fra Kamchatkas elver, og inn i de russiske bosetningene.

Sist uke ble to gruvearbeidere angrepet og spist av en flokk bjørner, skriver The Times.

Kollegaer fant levningene av de to mennene. Nå nekter livredde gruvearbeidere i en av Russlands mest isolerte regioner å forlate husene sine.

Arbeidet i gruvene har fullstendig stoppet opp.

- Med tanke på deres egen sikkerhet vil ingen komme på jobb. Folk er livredde på grunn av invasjonen av bjørner, sier en talsmann for myndighetene i Kamchatka, ifølge The Times.

Minst 30 av de enorme, sultne dyrene har blitt sett luskende rundt gruvene i den nordlige delen av Kamchatka, letende etter mat.

Flere rapporterer at bjørnene lusker utenfor husveggen, romsterende i søppelkasser.

Et lag av sniksnyttere er nå bevilget for å skyte dyrene, etter at russiske myndigheter autoristerte bjørnejakt utenom sesongen.

INVASJON: Brunbjørner har invadert et avsidesliggende russisk gruvedistrikt. Sist uke ble to gruvearbeidere drept av en flokk sultne bjørner. Foto: Alexander Nemenov, AFP
INVASJON: Brunbjørner har invadert et avsidesliggende russisk gruvedistrikt. Sist uke ble to gruvearbeidere drept av en flokk sultne bjørner. Foto: Alexander Nemenov, AFP Vis mer

En voksen hann i dette distriktet kan bli opp til tre meter, veie opp til 700 kilo, og nå en toppfart på 48 km/t.