HELIKOPTER SKUTT NED: Et russisk militærhelikopter ble skutt ned i utenfor Aleppo i Syria. Alle de fem ombord skal ha omkommet. Video: NTB Scanpix Vis mer

Russisk helikopter skutt ned i Syria

Alle de fem ombord ble drept. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et russisk helikopter med tre mannskap og to offiserer har blitt skutt ned i Syria, ifølge det russiske forsvarsdepartementet. Det melder Reuters.

Forsvarsdepartementet melder at det er et Mi- 8 transporthelikopter som er skutt ned og at helikopteret var på vei tilbake til den russiske flybasen i Idlib -provinsen etter å ha levert humanitær hjelp i Aleppo.

SKUTT NED: Et helikopter ble ifølge det russiske forsvarsdepartementet skutt ned i den urolige Idlib-provinsen i Syria. Video: SMART News Agency / Storyful Vis mer

Fem omkommet

Alle fem ombord ble drept, bekrefter myndighetene til Sky News.

Bilder som deles på sosiale medier viser tilsynelatende døde kropper og russiske identitetspapirer tatt fra helikopter, melder Reuters.

- De døde en «heroisk død» på et humanitært oppdrag, sier talsmann på Kreml, Dmitrij Peskov, på en pressekonferanse, og understreket at Russland vil fortsette kampen mot terrorisme og IS.

Ukjent hvem som står bak

Russland deltar i krigen i Syria på regimets side.

Det er foreløpig ukjent hvilken gruppe to helikopteret ned, melder den britiske avisen The Independent, men flyet skal ha krasjlandet 40 kilometer fra den delen av Aleppo som rebellgruppene holder.

I juli ble et militært helikopter skutt ned av IS i nærheten av Palmyra og drepte begge flygerne.

Dagbladet oppdaterer.