- Russisk hjelpekolonne har krysset den ukrainske grensa

På vil til opprørerkontrollerte områder.

En ny kolonne med lastebiler har tatt seg inn i Ukraina, melder russiske nyhetsbyråer. Foto: Alexey Koverznev / Reuters / NTB Scanpix
En ny kolonne med lastebiler har tatt seg inn i Ukraina, melder russiske nyhetsbyråer. Foto: Alexey Koverznev / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En ny russisk kolonne, angivelig lastet med nødhjelp, skal ha tatt seg inn i Ukraina.

Ifølge russiske nyhetsbyråer har en kolonne på 35 lastebiler tatt seg inn i Ukraina, på vei til opprørerkontrollerte områder.

- Russiske tolltjenestemenn og grensevakter har behandlet den første gruppen lastebiler. Nå har alle 35 forlatt grenseposten, på vei mot Ukraina, sier Rajan Faruksjin, talsmann for det sørlige tollkontoret til det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti. Også nyhetsbyrået Interfax melder at kolonnen har krysset grensen.

Noen offisiell reaksjon fra myndighetene i Kiev har ennå ikke kommet.

- Militærkjøretøyer Det vakte sterke reaksjoner da en kolonne på over 250 lastebiler tok seg inn i Ukraina uten tillatelse fra myndighetene i landet 22. august. Ifølge regjeringen i Moskva var formålet å frakte nødhjelp til det krigsrammede Øst-Ukraina.

Myndighetene i Kiev og vestlige land var imidlertid meget skeptisk til denne forklaringen, og USA omtalte kjøretøyene som «russiske militærkjøretøyer kamuflert som sivile lastebiler».

Rett etter grensekrenkelsen erklærte den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov at Russland ville sende av gårde en ny kolonne til Øst-Ukraina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer