Russisk industritopp arrestert

Mistenkt for forræderi.

INDUSTRITOPP ARRESTERT: Russlands føderale sikkerhetstjeneste (FSB) har arrestert en russisk industritopp, mistenkt for forræderi. Her er FSB-direktøren Alexander Bortinikov. Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP / NTB
INDUSTRITOPP ARRESTERT: Russlands føderale sikkerhetstjeneste (FSB) har arrestert en russisk industritopp, mistenkt for forræderi. Her er FSB-direktøren Alexander Bortinikov. Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Direktøren ved en russisk flyfabrikk i Moskva-regionen er arrestert, mistenkt for å ha utlevert «topphemmelig informasjon» til Ukraina.

Det skriver det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

- En russisk statsborger er mistenkt for forræderi etter å ha utlevert gradert informasjon som kan skade sikkerheten til Den russiske føderasjonen, sier Russlands føderale sikkerhetstjeneste (FSB) i en uttalelse tirsdag.

Overføringen, som angivelig har foregått gjennom elektroniske kommunikasjonskanaler til en ansatt ved en flybase i Odessa, skal blant annet bestå av detaljert informasjon, bilder og tegninger av russiske kampfly, ifølge sikkerhetstjenesten.

Direktøren risikerer opptil 20 års fengsel.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer