Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Russisk invasjon vil få følger

Bekymret Obama med advarsel.

BEKYMRET: Barack Obama. Foto: AFP / Brendan SMIALOWSKI / NTB scanpix
BEKYMRET: Barack Obama. Foto: AFP / Brendan SMIALOWSKI / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Barack Obama er bekymret for utviklingen i Ukraina, der russiske styrker i dag ser ut til å ha gått inn på Krimhalvøya.

Obama advarte russerne mot militære intervensjoner i Ukraina, og sa at USA vil fordømme brudd på landets suverenitet.

- Det vil få følger, sa Obama i den korte talen.

Presidenten sa at han er dypt bekymret over rapportene om at det nå skal være russiske soldater på Krimhalvøya, og sa at det kunne være «dypt destabiliserende».

BEVÆPNET: Bevæpnede, uidentifiserte styrker inntok i dag flyplasser på Krimhalvøya. Foto: REUTERS / David Mdzinarishvili / NTB scanpix
BEVÆPNET: Bevæpnede, uidentifiserte styrker inntok i dag flyplasser på Krimhalvøya. Foto: REUTERS / David Mdzinarishvili / NTB scanpix Vis mer

Ukrainas fungerende president sa i kveld at 2000 russiske soldater skal ha ankommet Krim - og ba Russland stoppe provokasjonene.

- Russland har sendt styrker til Krim. De jobber med et scenario som har en klar analog til Abkhasia. Etter å først har satt i gang en militær konflikt, starter de annekteringen, sa Oleksandr Turtsjynov i et TV-intervju.

Men anerkjente Josh Rogin hos Daily Beast skriver i kveld at det slett ikke er russiske soldater som har ankommet Krim - men derimot private leiesoldater hyret av Russland.

Russland har en militærbase på Krim-halvøya, der de har sin Svartehavsflåte i Sevastopol, sør på halvøya. Etter at Ukraina fikk sin uavhengighet i 1991 er avtalen at russerne får beholde basen fram til 2042.

Hele Norges coronakart