Russisk kaptein risikerer fengsel etter sjarkforlis

Mistenkes for uaktsom navigering.

UNDERSØKER RIPER: Politiet har funnet riper etter sammenstøt på det russiske skipet. Foto: Erik Veigård / Scanpix
UNDERSØKER RIPER: Politiet har funnet riper etter sammenstøt på det russiske skipet. Foto: Erik Veigård / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Kapteinen om bord det russiske lasteskipet «Mekhanik Tyulenev» er mistenkt for brudd på skipssikkerhetsloven, og risiskerer bøter og to års fengsel etter at den norske sjarken «Marina» forliste mandag ved Andøya.

Kapteinen mistenkes for uaktsom navigering, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt i en pressemelding, som skriver at han oppholder seg i Bodø på «frivillig basis» i Bodø i påvente av at den forliste sjarken blir hevet.

«Mekhanik Tyulenev» ligger fortsatt i arrest i Bodø, i påvente av at rederiet skal garantere utgifter i forbindelse med saken. Politiet sier garantien trolig foreligger i løpet av kvelden eller fredag morgen, hvorpå skipet vil bli frigitt.

Nekter for kollisjonSjarken «Marina» er funnet på nær 80 meters dyp vest for Andøya, og hevingen av vraket starter trolig søndag. Årsaken til at den ikke er hevet tidligere er fare for at bevis vil kunne bli ødelagt dersom operasjonen ikke utføres svært forsiktig.

Politet tror årsaken til forliset er at «Mekhanik Tjulenev» rente sjarken i senk. Dette på bakgrunn av radarbilder som viser at sjarken var meget nære det russiske skipet like før det forsvant fra forsvarets radar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer