Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Russisk kjøpesenterbrann påsatt

En kilde sier til det russiske nyhetsbyrået TASS at brannen som tok 64 liv, var påsatt.

BRANN: Det brøt ut brann i et kjøpesenter i byen Kemerovo, rundt 3000 kilometer øst for Moskva, søndag. Foto: AP / NTB scanpix
BRANN: Det brøt ut brann i et kjøpesenter i byen Kemerovo, rundt 3000 kilometer øst for Moskva, søndag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 41 barn var blant de 64 som omkom i kjøpesenterbrannen i Kemorovo i Russland søndag.

Nå skriver det russiske nyhetsbyrået TASS at brannen skal ha blitt påsatt.

- Den dødelige brannen i et kjøpesenter i Sibir var mest sannsynlig påsatt, sier en kilde med kjennskap til etterforskningen til TASS.

Etterforskes

Russiske myndigheter har startet etterforskning av brannen som trolig startet i en kinosal i fjerde etasje i senteret søndag formiddag. 13 personer ble funnet omkommet i kinosalen. ​

Brannen spredte seg videre fra kinosalen og over et mer enn 1000 kvadratmeter stort område inne på senteret. Rundt 300 brannmannskaper kjempet i seks timer før de fikk kontroll på flammene.

​- Taket kollapset i to av kinosalene, opplyser den russiske granskningskomiteen.

- Senteret på flere etasjer var stappfullt av mennesker søndag ettermiddag. Ingen vet akkurat hvor mange som var i bygningen da brannen brøt ut, sier en offisiell tjenestemann for lokale myndigheter.

- Kriminell uaktsomhet

President Vladimir Putin har rettet kritikk mot beskyttelsestiltak og sikkerhet ved kjøpesenteret.

- Folk kom hit (til kjøpesenteret) for å slappe av med barn. Vi snakker om demografi og mister så mange folk, og hvorfor? På grunn av kriminell uaktsomhet og skjødesløshet, sa Putin da han besøkte Kemorovo, ifølge NTB.

Mandag uttalte politiet at en sikkerhetsvakt hadde slått av brannalarmene på kjøpesenteret, og at nødutgangene ble blokkert av en eller flere personer.

Fire personer er så langt pågrepet i forbindelse med brannen, deriblant en ansatt ved kjøpesenteret. Sikkerhetsvakten som skal ha slått av brannalarmen, regnes som mistenkt i saken. Så langt har ikke politiet sagt noe om hvorfor alarmen ble slått av, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!