Frode Berg:

Russisk kommisjon anbefaler benådning

En russisk kommisjon anbefaler at president Vladimir Putin benåder norske Frode Berg, som har sittet fengslet siden han ble pågrepet i Moskva for snart to år siden.

MOSKVA: Frode Berg og hans forsvarer Ilja Novikov ved byretten i Moskva. Bildet er tatt i april 2019. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MOSKVA: Frode Berg og hans forsvarer Ilja Novikov ved byretten i Moskva. Bildet er tatt i april 2019. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIRKENES / OSLO (Dagbladet): En russisk kommisjon som håndterer benådninger, anbefaler at president Vladimir Putin benåder spiondømte Frode Berg, ifølge Reuters, som siterer nyhetsbyrået Interfax.

Det var menneskerettskommissær i Moskva, Tatjana Potjaeva, som torsdag formiddag opplyste til Interfax at de har foreslått å benåde Frode Berg. Hun er medlem i kommisjonen.

- Svært glad

Kirkenes-ordfører Rune Rafaelsen sier til Dagbladet det er svært gledelig å høre at russiske myndigheter innstiller på å benåde Frode Berg.

- Jeg har hele tida trodd at han kommer hjem før 75-års-jubileet, men om det skjer en uke eller to etter er ikke så farlig.

Nyheten kommer på dagen hvor Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, skal lande i Frode Bergs hjemby for feiringen av 75 års dagen for Den røde armés frigjøring av Øst-Finnmark. Feiringen starter i morgen.

- Det viktigste er at han nå ser ut til å komme hjem til familien. Det er jeg svært glad for, sier Rafaelsen.

Frode Bergs norske advokat sier han ikke vet noe mer om det som skjer, men han sier han er glad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer