Russisk korrupsjonskampanje ingen suksess

- Faktisk ingen framgang så langt, ifølge Medvedev.

IKKE SVIMMEL:    President Dmitrij Medvedev innrømmer at han har oppnådd lite med kampanjen som skulle gjøre Russland til et mindre korrupt samfunn. Foto:    AFP PHOTO / SERGEI CHIRIKOV
IKKE SVIMMEL: President Dmitrij Medvedev innrømmer at han har oppnådd lite med kampanjen som skulle gjøre Russland til et mindre korrupt samfunn. Foto: AFP PHOTO / SERGEI CHIRIKOVVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

President Dmitrij Medvedev innrømmer at han har oppnådd lite med kampanjen som skulle gjøre Russland til et mindre korrupt samfunn.


Kampen mot korrupsjon har vært en av Medvedevs viktigste saker i hans første år som president.


Men nå innrømmer han at Russland fortsatt bare så vidt har begynt og at det er lang vei fram, ifølge nyhetsbyrået Interfax.


- Ingen føler seg svimle av suksess. Det er faktisk ingen framgang så langt, skal Medvedev ha sagt på et møte med ledere i Kommunistpartiet.


Han understreker at det er første gang på 20 år at Russland forsøker å sette opp et juridisk rammeverk som skal hindre korrupsjon, men det gjenstår fremdeles å se om det kommer til å virke, ifølge Medvedev.


Å betale bestikkelser er svært vanlig på alle nivåer i det russiske samfunnet, fra mindre beløp til trafikkpolitiet, til store summer under bordet til tjenestemenn som har kontroll over landets naturressurser.


(NTB)