Russisk krigsjubel blokkert av polske grensevakter

- Disse folkene skal ikke få komme inn i Polen, sier en representant for grensevaktene.

BETENT SAK:  Russland har kalt Polens beslutning om å stenge ute MC-gruppen «Nochniye Volki» politisk motivert. Her er er to av dem utenfor gruensen ved like ved byen Terespol. Foto: REUTERS/Kacper Pempel
BETENT SAK: Russland har kalt Polens beslutning om å stenge ute MC-gruppen «Nochniye Volki» politisk motivert. Her er er to av dem utenfor gruensen ved like ved byen Terespol. Foto: REUTERS/Kacper Pempel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag morgen ble ti russiske motorsyklister tilhørende gruppen «Nochniye Volki», oversatt til nattens ulver, stoppet på grensen mellom Hviterussland og Polen.

Gruppen skulle, ifølge Associated Press, kjøre inn i nabolandet like ved byen Terespol som en del av en 70-årsfeiring av den Røde Armés seier over Tyskland.

Turen endte i et tre timer langt avhør med polske grensevakter, før de ble sendt tilbake til Hviterussland.

Hendelsen kommer etter en periode der Polen har vært sterkt kritiske til Russlands operasjoner på Krim-halvøya i Ukraina, noe som også skal ha vært årsaken til at motorsyklistene ikke fikk komme inn i Polen.

Skuffede russiske motorsyklister MC-gruppen har tidligere vist motsatt holdning av polske myndigheter i akkurat denne saken, og skal tidligere ha støttet opp om pro-russiske separatister i Ukraina.

«Nochniye Volki» ledere har også tette bånd til Vladimir Putin.

Så tette bånd at de tidligere har fått med seg presidenten på sykkeltur.

- Jeg er veldig skuffet, dette er lovløshet. Vi kommer ikke til å gi opp å feire den 9. mai i Berlin, sier Vitaly Kuznetsov til Associated Press.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.