- Russisk krigsskip angrepet

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at det russiske krigsskipet «Ivan Khurs» er angrepet av ukrainske sjødroner i Bosporosstredet.

KRIGSSKIP: Det russiske krigsskipet «Ivan Khurs» avbildet i Bosporosstredet i mars 2021. Foto: NTB/REUTERS/Yoruk Isik
KRIGSSKIP: Det russiske krigsskipet «Ivan Khurs» avbildet i Bosporosstredet i mars 2021. Foto: NTB/REUTERS/Yoruk Isik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarsdepartementet hevder at mannskapet på skipet vellykket slo tilbake mot det angivelige ukrainske angrepet, skriver Tass.

- I dag gjorde Ukraina et mislykket forsøk på å angripe tre ubemannede høyhastighetsbåter og «Ivan Khurs»-skipet fra Svartehavsflåten, som utfører oppgavene med å sikre sikkerheten til driften av gassrørledningene Turkish Stream og Blue Stream i den eksklusive økonomiske sonen av Republikken Tyrkia, sier det russiske forsvarsdepartementets talsperson Igor Konasjenkov ifølge Tass.

I NÆRHETEN: Den russiske fregatten «Admiral Gorsjkov» befinner seg i Norskehavet, og skal ha gjennomført en luftforsvarsøvelse i Norges nærområde. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Han sier videre at beredskapen er høy etter angrepet på Nord Stream-ledningene i Østersjøen i september i fjor. «Ivan Kurs» patruljerer langs gassledningene Turkish Stream og Blue Stream i Svartehavet, rundt 140 kilometer nordøst for Bosporosstredet, skriver NTB.

Turkish Stream transporterer gass fra Taman-halvøya langs hele Svartehavet, mens Blue Stream frakter gass fra nord til sør i det østre Svartehavet.

Den russiske påstanden kan komme til å øke spenningen i området, bare ei uke etter at kornavtalen om å frakte ukrainsk korn over Svartehavet, ble forlenget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer