Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk kunstner spikret testiklene fast utenfor Kreml

Pyotr protesterte i frykt for en politistat. Så ble han arrestert.

SPIKRET FAST: Pyotr Pavlensky spikret fast kjønnsorganet til brosteinen utenfor Kreml som protest mot det russiske samfunnet han mener utvikler seg til en poitistat. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.
SPIKRET FAST: Pyotr Pavlensky spikret fast kjønnsorganet til brosteinen utenfor Kreml som protest mot det russiske samfunnet han mener utvikler seg til en poitistat. Foto: REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den russiske performancekunstneren Pyotr Pavlensky (29) ble kjørt til sykehuset etter at han kledde seg naken og spikret testiklene sine fast i brosteinene utenfor Kreml på Den røde plass i Moskva.

Like utenfor Leninmausoleet kledde han av seg alle klærne og spikret en spiker gjennom pungen. Politiet kom, ikke helt uventet, til stedet og dekket til mannen med ulltepper og laken før ambulansepersonell tok kunstneren til sykehus for en kontroll. Da hadde han sittet fastspikret til bakken i rundt en halv time.

Nyhetsbyrået RIA Novosti skriver at mannen ble tatt med til en politistasjon etter at legebesøket var over.

Kunstneren som bor og arbeider i St. Petersburg sier på nettstedet Grani.ru at protesten var en metafor for apati og politisk likegyldighet i det moderne russiske samfunnet. Kunstneren mener dette på sikt kan føre til at Russland blir en politistat.

Politidagen Kunstnerens tidspunkt for å gjennomføre stuntet, var ikke akkurat tilfeldig. Søndag markerte nemlig russerne den årlige politi-dagen.

PROTEST: Pyotr Pavlensky sitter fastspikret på Den røde plass i Moskva. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.
PROTEST: Pyotr Pavlensky sitter fastspikret på Den røde plass i Moskva. Foto: REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer

Og det er ikke første gang at kunstneren benytter seg av spektakulære metoder for å få oppmerksomhet.

Kunstneren Pyotr Pavlensky har tidligere sydd igjen munnen for å støtte det russiske punkbandet Pussy Riot, som ble fengslet på grunn av sin kritikk av president Vladimir Putin.

Han ble også arrestert i mai 2013, etter å ha rullet seg inn i piggtråd og lagt seg foran rådhuset i St. Petersburg.

SYDDE IGJEN: Pyotr Pavlensky protesterte på denne måte til støtte for bandet Pussy Riot etter at de ble arrestert for å ha kristisert Vladimir Putin. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.
SYDDE IGJEN: Pyotr Pavlensky protesterte på denne måte til støtte for bandet Pussy Riot etter at de ble arrestert for å ha kristisert Vladimir Putin. Foto: REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer