Russisk lasteskip tatt i arrest i Bodø etter sjark-forlis

Politiet tror dette fartøyet rant fiskebåt i senk. 68-åring fryktes omkommet.

BEORDRET INN: Her ligger «Mekhanik Tyulenev» i arrest i Bodø etter at politiet beordret fartøyet inn til land. Lasteskipet var like i nærheten da den norske sjarken forliste i går. Foto: BJØRN ERIK OLSEN
BEORDRET INN: Her ligger «Mekhanik Tyulenev» i arrest i Bodø etter at politiet beordret fartøyet inn til land. Lasteskipet var like i nærheten da den norske sjarken forliste i går. Foto: BJØRN ERIK OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet.no): Det russiske lasteskipet «Mekhanik Tyulenev» er tatt i arrest av politiet og ligger nå til kai i Bodø etter at speedsjarken «Marina» etter alt å dømme forliste utenfor Andøya i går.

Politiet opplyser i 13-tida at de har radardata som viser at den lille fiskebåten og det 85 meter lange lasteskipet var svært nær hverandre, og tror de to kan ha kollidert, melder NTB.

Den 68 år gamle fiskeren Kristian Knudsen fra Øksnes fryktes omkommet.

Politiet vil i dag gå ombord for å avhøre mannskapet, og undersøker samtidig lasteskipet for skader. Blant annet tar dykkere nå skroget nærmere i øyesyn.

Fartøyet befant seg i samme område som den savnede sjarken  mandag formiddag.

— Vi ønsker å få brakt på det rene hva som har skjedd vest for Andøy i går. Faktum er at vi har kartdata og radarplott som viser at sjarken og lasteskipet har befunnet seg i omtrent samme posisjon til samme tid i går formiddag. Etter den observasjonen er sjarken forsvunnet, forteller stabssjef Magne Hugo Nilsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer