Diskriminering:

Russisk LGBT-aktivist drept i St. Petersburg

Den velkjente aktivisten, Jelena Grigorjeva, som ble funnet drept på søndag, skal ha mottatt dødstrusler av anti-homofile like før hendelsen.

ARRESTERT: Jelena Grigorjeva ble arrestert under en demonstrasjon mot diskriminering i april i St. Petersburg. Foto: Anton Vaganov / Reuters
ARRESTERT: Jelena Grigorjeva ble arrestert under en demonstrasjon mot diskriminering i april i St. Petersburg. Foto: Anton Vaganov / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På søndag ble den 41 år gamle kvinnen funnet i en busk, i nærheten av eget hjem, opplyser det lokale politiet.

Aktivisten ble funnet med gjentatte knivstikk og spor etter kveling, men politiet identifiserte henne ikke med en gang, melder BBC. Hun ble seinere identifisert av andre aktivister og russiske medier.

Jelena Grigorjeva deltok jevnlig i demonstrasjoner som støtter en rekke upopulære standpunkter i Russland. Blant annet LGBT-rettigheter og for å frifinne ukrainske politiske fanger. Bilder som er lagt ut på Facebook de siste månedene, viser Grigorjeva holde forskjellig plakater under demonstrasjoner.

På en av plakatene har hun skrevet: «Et Russland som folk ikke er redde for, men som de kan bli inspirert av». På en annen sto det: «I Russland er det mer enn fem millioner homofile. På grunn av gamle tankesett og hat, må de leve i hemmelighet»

Skal ha mottatt dødstrusler

- Jelena Grigorjeva ble brutalt drep i nærheten av sitt eget hjem, skrev venn og aktivist, Dinar Idrisov på Facebook.

Han skriver også i posten at Grigorjeva nylig har mottatt trusler om vold og dødstrusler, og at hun hadde sendt inn flere klager til politiet, uten at de gjorde noe med det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer