Russisk mafia inn i Pattayas sex-industri

BANKOK (NTB-AFP): Den thailandske badebyen Pattaya, beryktet for sin sex-industri, opplever økende kriminalitet. Russisk mafia står trolig bak. Nå gjør myndighetene et første forsøk på å stanse utviklingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russere er den klart største nasjonalitetsgruppen blant turistene som besøker Pattaya. Hittil i år har 20 000 russere besøkt byen. Men ikke alle er turister, og myndighetene frykter at russiske mafiagrupper begynner å strekke røttene sine for alvor.

Et forslag om å etablere et koordineringssenter for etterforskning av organisert kriminalitet kom etter en kjapp rettssak og utvisning skjærtorsdag av en 29 år gammel russer. Han ble dømt for drapet på en landsmann, bar-innehaveren Konstantin Povolovskij, i Pattaya 31. mars.

Thailandsk politi mener at en annen russisk statsborger, som er ettersøkt i flere land, skal ha beordret drapet på bar-eieren.

Politiet undersøker nå om det er forbindelser mellom russiske forbrytersyndikater som antas å operere i Pattaya, og drap som bærer preg av å være bandeoppgjør.

Etterforskerne tror drapet på bar-eieren bare er toppen av isfjellet når det gjelder russisk mafia-aktivitet, som i Pattaya omfatter utpressing, bestillingsdrap, narkotikahandel og prostitusjon.

I tillegg til drapet på Povolovskij har politiet fått flere rapporter om at russiske kriminelle krever beskyttelsespenger fra russere som har forretningsvirksomhet i Pattaya.