SLO TIL: Det kokte over for den russiske mangemilliardæren Alexander Lebedev da han møtte den russiske eiendomskongen Sergei Polonskij i en tv-debatt. Foto: REUTERS/SCANPIX
SLO TIL: Det kokte over for den russiske mangemilliardæren Alexander Lebedev da han møtte den russiske eiendomskongen Sergei Polonskij i en tv-debatt. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Russisk mange- milliardær amok på tv

Slo til rivaliserende oligark på direkten: «Jeg måtte nøytralisere ham».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alexander Lebedev, som delvis lever av ytringsfrihet og blant annet eier de engelske avisene The Independent og Evening Standard, valgte å ta knyttnevene i bruk da han møtte den russiske eiendomskongen Sergei Polonskij i en tv-debatt.

Slått av scenen Foran et sjokkert publikum reiser Lebedev seg fra stolen og slår Polonskij med flere slag i ansiktet slik at han faller bakover på stolen og lander mellom scenen og publikum.

Hendelsen fant sted i en politisk debatt på tv-stasjonen NTV i Moskva, skriver Daily Mail.

Måtte slå først Etterpå har Lebedev gått ut på sin egen blogg og forklart at han måtte slå til motdebattanten, fordi han fryktet at han selv skulle bli slått ned. Han skylder på at Sergei Polonskij hadde vært aggressiv gjennom hele debatten.

Den tidligere KGB-agenten mente da at det var mye bedre å lande det første slaget enn å ta imot.

På bloggen skriver Lebedev: «I denne kritiske situasjonen hadde jeg ikke noe valg. Jeg ser ikke noe poeng i å bli slått først. Jeg måtte nøytralisere ham».

Sergei Polonskij reiser seg opp etter slagene og de to kamphanene blir stående å stirre på hverandre. Programlederen går mellom dem og roper at sikkerhetsvaktene må komme.

17 milliarder Lebedev er en av verdens rikeste menn, med en formue på omtrent 17 milliarder dollar noe som plasserer han på listen av verdens 500 rikeste mennesker.