Russisk militærhelikopter gikk rett i bakken under oppvisning

En av to piloter overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Noe gikk fryktelig galt under en flyoppvisning i Dubrovitsji, ca. 200 km sørøst for Moskva, i dag. Umiddelbart etter en akrobatisk manøver gikk et av forsvarets Mi-28-helikoptre rett i bakken, foran tusenvis av tilskuere.

En av pilotene omkom, den andre overlevde ved å skyte seg ut, og ligger nå på sykehus, melder Reuters.

På videoklipp ses Mi-28-maskinen først i formasjon sammen med tre andre helikoptre av samme type. Så, etter den akrobatiske manøveren, er det åpenbart at det ene helikopteret har problemer; det spinner ukontrollert mot bakken, tilsynelatende på grunn av at halerotoren har sluttet å fungere.

Flygerne får til slutt halerotoren halvveis i gang, men det er for seint: helikopteret deiser i bakken og eksploderer. Utrolig nok ses en av pilotene i live utenfor vraket, før brannbilene og ambulansene ankommer.

Etter ulykken ble flystevnet avlyst, og publikum sendt hjem.

Hendelsen er nå under etterforskning. Den overlevende piloten har forklart at det var et problem med det hydrauliske systemet før styrten.

Det russiske flyvåpenet har hatt et trist år så langt. Bare de siste ukene har de hatt seks ulykker med fly eller helikopter, skriver AFP

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer