Russisk militærparade endte i blodbad

Den militære festdagen i den sør-russiske byen Kaspijsk ble på få sekunder forvandlet til et grusomt blodbad. 29 personer, deriblant 12 barn, ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg ble mer enn 100 personer er skadd, opplyser russisk politi og innenriksdepartementet i delstaten Dagestan. Torsdag formiddag var det ventet at dødstallet kom til å stige ytterligere.

Byen hvor angrepet skjedde, ligger like ved grensen til Tsjetsjenia, og muslimske opprørere mistenkes for å ha plantet minen.

Blåseorkester

Soldater, krigsveteraner og tilskuere ante fred og ingen fare da bussen med det militære blåseorkesteret kom kjørende nedover Lenin-gaten. Bare 300 meter fra torget eksploderte landminen. Klokka var 9.45 lokal tid. Orkesteret nådde aldri fram til kirkegården hvor det skulle holdes en seremoni til minne om russernes seier over Tyskland i 2. verdenskrig.

Tilbake på den blodstenkte gaten lå restene etter trommer, trompeter og døde og kvestede mennesker. De fleste var marinesoldater, men også krigsveteraner og barn ble rammet.

- Nazister

Russlands president Vladimir Putin fordømte torsdag angrepet og kalte gjerningsmennene både terrorister, avskum og nazister.

- Ingen tviler på at dette var en terrorhandling. Vi vil finne, dømme og straffe de kriminelle så raskt som mulig, sa Putin etter et hastemøte med sikkerhetspolitiske tjenestemenn i Kreml torsdag.

Angrepet er ett av de blodigste siden Russland gikk inn i Tsjetsjenia for å bekjempe «terroristene» høsten 1999.

(NTB)

PARADE: Det har vært en rekke militærparader i Russland i dag, som denne i Moskva. I byen Kaspijsk endte det i tragedie.
29 DREPT: Tolv barn og enda flere soldater ble drept av en landmine under militærparaden i Kaspijsk i dag.