Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk milliardær risikerer syv års fengsel

Slo ned motdebattant under TV-sending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske mediamogulen og milliardæren Alexander Lebedev risikerer nå syv års fengsel, etter at han i går ble dømt for såkalt "hooliganisme", samme type dom punkbandet Pussy Riot fikk tidligere i år.

Familien hans eier de britiske avisene Independent og London Evening Standard, og han er også medeier i den russike pro-demokratiavisa Novaya Gazeta. Sistnevnte har flere ganger vært kritiske til Russlands president Vladimir Putin.

Vendetta I september 2011, slo han til forretningsmannen Sergei Polonsky under en fjernsynssendt debatt. Han slo Polonsky i ansiktet, slik at han falt av stolen sin. Lebedev er nå dømt for "hooliganisme og overfall motivert av politiske, ideologiske, rasemessig, nasjonale eller religiøst hat".

Selv mener Lebedev at dommen er en vendetta for kritikken hans av Kremlin.
I et intervju med den britiske avisen Daily Mail, sier Lebedevs sønn;

- Min far er blitt et mål på grunn av hans arbeid for å kjempe mot korrupsjon og for å være en korsfarer for demokrati i et land der demokrati ikke alltid er blitt ønsker velkommen. Min far har brukt livet på å forsøke å promotere ytringsfrihet og rettferdighet i sin kamp mot korrupsjon i Russland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media