Russisk millionbot til norsk tråler

Ulovlig fiske nordøst for Murmansk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske tråleren Traal har fått en bot på drøyt en million kroner etter ulovlig fiske nordøst for Murmansk i Russland.

Båten, som er registrert i Skudeneshavn i Rogaland, ble tatt i arrest fredag og eskortert til havna i Murmansk. Lørdag ble den løslatt, etter å ha blitt idømt en bot for fiske i et stengt, russisk område i Barentshavet, skriver Haugesunds Avis på nett.

- Vi har en dag tidligere i uken vært innenfor et område som viser seg å være trålfri sone. Dette ble oppdaget da vi var innom et sjekkpunkt. Ved gjennomgang av papirene fant russerne ut at vi har vært i det stengte området, sier skipper og deleier Helge Eriksen til avisa.

Av boten må skipperen betale 360.000 kroner, mens rederiet må betale om lag det dobbelte. Skipperen har erkjent de faktiske forhold og har garantert for at boten blir betalt hvis den blir stående.

Samtidig mener han at saken må få et etterspill, siden han ikke skal ha fått informasjon om at det trålfrie området var utvidet mellom 1. januar og 15. april.

Skipet skal etter planen fortsette til Vadsø eller Båtsfjord med loddefangsten på 350 tonn.

(NTB)