Bali

Russisk nakenslakt

En russisk turist poserte med rumpa bar på en fjelltopp på Bali. Nå legger han seg flat på sosiale medier.

HELLIG: Vulkanen Mount Agung er med sine drøye 3000 høydemeter Balis høyeste og helligste fjell. Foto: Shutterstock / NTB
HELLIG: Vulkanen Mount Agung er med sine drøye 3000 høydemeter Balis høyeste og helligste fjell. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig tok en russisk turist turen opp vulkanen Mount Agung som er det høyeste punktet på den populære ferieøya Bali i Indonesia.

Turister flest forbinder gjerne den aktive vulkanen med en god fjelltur belønnet med spektakulær utsikt på toppen, men for balinesere som tilhører hinduismen, representerer vulkanen guden Shiva.

Da den russiske turisten Yuri i etterkant av turen postet sitt bildeminne fra turen på sosiale medier, gikk bildet viralt og russeren risikerer nå konsekvenser, skriver CNN.

BEKLAGER: På instagram deler Yuri en video hvor han beklager «rumpestuntet». Foto: Chila_brazila / Instagram
BEKLAGER: På instagram deler Yuri en video hvor han beklager «rumpestuntet». Foto: Chila_brazila / Instagram Vis mer

Yuri tok seg nemlig friheten til å posere bukseløs på fjelltoppen med ansiktet vendt mot utsikten og ryggen mot kameraet. Det ble ikke tatt godt imot av befolkningen på Bali som anser fjellet som øyas mest hellige.

Russeren risikerer nå å bli deportert fra Indonesia.

På appen Instagram har russeren slettet det kontroversielle bildet og erstattet det med en video hvor han ber om unnskyldning.

Yuri sier blant annet at han var uviten om historien, kulturen og religionen på Bali, men at det ikke kan unnskylde handlingene hans.

I tillegg skal russeren angivelig delta i en tradisjonell macaru, en seremoni utført av balinesiske hinduer for å opprettholde harmoni mellom mennesker og natur.

Saken hans blir, ifølge CNN, fortsatt behandlet av Balis generaldirektør for immigrasjon. I mellomtida er han pålagt å rapportere hver dag til Balis immigrasjonskontor.

Myndighetene på Bali har i det siste tatt en rekke grep for å slå ned på utenlandske turisters oppførsel som strider mot lokale skikker.

Blant grepene er oppfordring om å ikke legge ut støtende og/eller vulgære bilder på sosiale medier, skriver CNN.

Etter Russland invasjon av Ukraina skal også øya opplevd en kraftig økning av turister fra både Russland og Ukraina.

Det skal ha fått myndighetene til å ville endre visumordningen da mange av de reisende skal ha blitt værende på øya etter utgått visum, jobbet ulovlig og oppført seg dårlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer