Russisk passasjertog sporet av etter eksplosjon

Opptil 60 fryktes skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 20, men kanskje så mange som 60, kan være skadd etter at en eksplosjon forårsaket en togavsporing mellom Moskva og St. Petersburg mandag kveld.

- Som følge av en eksplosjon gikk flere vogner på passasjertog 166 av sporet, sa russisk jernbane i en uttalelse ifølge nyhetsbyrået RIA. Det er uklart hva som forårsaket eksplosjonen.

- De siste opplysningene vi har, er at 20 personer er skadd, sa krisedepartementets talsmann Viktor Beltsov. Han sier også at fire vogner sporet av, og at ingen skal ha mistet livet.

Men nyhetsbyrået Interfax sier med henvisning til politikilder at 60 personer er skadd. Tidligere het det at elleve vogner hadde sporet av, og at tilstanden var alvorlig for to av de skadde.

Et krater på 1,5 meter i diameter ble funnet under en av vognene. Linjen mellom Moskva og St. Petersburg er Russlands travleste, men var mandag kveld stengt. Andre ruter ble åpnet for å holde trafikken i gang.

Toget hadde ifølge nyhetsbyrået Interfax 241 passasjerer.

(NTB)

REDNINGSARBEID: Russisk redningspersonell arbeider på åstedet for avsporingen, i nærheten av landsbuen Malaja Visjera, ca. 500 kilometer nordvest for Moskva. Foto: DENIS SINJAKOV/REUTERS/SCANPIX
REDNINGSARBEID: Russisk redningspersonell arbeider på åstedet for avsporingen, i nærheten av landsbuen Malaja Visjera, ca. 500 kilometer nordvest for Moskva. Foto: DENIS SINJAKOV/REUTERS/SCANPIX Vis mer