Du leser nå Dagbladet Pluss

Russisk pilot sprengte seg selv da han var i ferd med å bli tatt

Piloten sprengte seg selv da han var omringet av opprørere, og hans siste ord er som fra et helteepos om krig. - Dette er til dere, for alle gutta

HELTENS FLY: Dette skal være restene av flyet til pilot-helten Roman Filippov. Foto: REUTERS / NTB Scanipx
HELTENS FLY: Dette skal være restene av flyet til pilot-helten Roman Filippov. Foto: REUTERS / NTB ScanipxVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet): - Dette er til dere, for alle gutta, ropte den 33 år gamle jagerpiloten, Roman Filippov, før han drepte seg med en håndgranat, etter at flyet hans var skutt ned over Syria lørdag. Han var da omringet av opprørssoldater fra Hayat Tahrir al-Sham, en utbrytergruppe fra al-Qaeda. Det var de som skjøt ham ned med en bakke-til-luft-rakett.

Ikke bli tatt levende

Filippovs siste ord er gateslang, som ikke er umiddelbart oversettbart. Men betydningen er at dette er for dere (opprørssoldatene), for alle gutta våre som dere har drept. Filippov valgte å ta livet av seg med en håndgranat, framfor å bli tatt til fange levende. Dette skriver avisa Kommersant, med kilder i det russiske forsvaret.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.