Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk politi leter etter flere Pussy Riot-punkere

Trosser sterke reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Russland leter etter flere medlemmer av punkbandet Pussy Riot, tross sterke internasjonale reaksjoner da tre kvinner i gruppen ble dømt til fengsel.

Etterforskningen dreier seg om bandets stunt i Kristus Frelser-katedralen i Moskva i vinter. Medlemmer av Pussy Riot tok seg fram til alteret hvor de danset og sang en låt med sterk kritikk av Vladimir Putin, som nå er president i landet.

Tre av kvinnene ble pågrepet og dømt til to års fengsel i forrige uke. Men russisk politi gjør det klart at de ønsker å avhøre flere av bandmedlemmene.

- De nødvendige leteoperasjonene er underveis, forsikrer en kilde i politiet i Moskva overfor nyhetsbyrået Interfax.

Pussy Riot er blitt beskrevet både som et band og et feministisk punkrock-kollektiv. Medlemmene har vanligvis på seg fargerike finlandshetter, og det er ikke kjent hvor mange som har deltatt på Pussy Riots konserter og protestaksjoner.

(NTB)

LETER ETTER FLERE BAND-MEDLEMMER:  Politiet leter etter flere medlemmer av Pussy Riot. Her er demonstranter kledd som jentebandet i den skotske hovedstaden Edinburgh. Foto: Reuters / NTB scanpix
LETER ETTER FLERE BAND-MEDLEMMER: Politiet leter etter flere medlemmer av Pussy Riot. Her er demonstranter kledd som jentebandet i den skotske hovedstaden Edinburgh. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media