Russisk politi nektet ham å snakke med Jens

Nå lar Dagbladet.no ham snakke med hele Norge. Møt Viltalij Servertnik (20) på nettmøte her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Jeg ble ført bort av to sivile sikkerhetsfolk, da jeg skulle møte Stoltenberg. Først ble jeg anklaget for et innbrudd dagen før, så ble jeg fortalt at jeg oppholdt meg på ulovlig sted, sa Vitalij Servertnik (20) til Dagbladet på torsdag.

Med en fersk rapport om atomfaren på Kolahalvøya under armen ble miljøverner Vitalij Servetnik arrestert i Murmansk på torsdag.

Vitalij Servetnik leder Priroda i Molodezh, som er Natur og Ungdoms lokalkontor, i Murmansk. Servetnik skulle fortelle Jens Stoltenberg om hans organisasjons skepsis i forhold til fortsatt drift av Kola atomkraftverk. Natur og Ungdom deler Bellonas bekymring for situasjonen i Andrejeva-bukta.

Servetnik hadde med seg informasjon samlet av Bellona om atomfaren i ved et atomavfallslager i Andrejeva-bukta. Bellona har selv ikke adgang til Andrejeva-bukta. Informasjonen som var samlet sammen av Bellona stammet fra Russlands øverste atommyndighet, Rosatom.

NB! Skriv spørsmålene på engelsk.

BLE FJERNET: Med en fersk rapport om atomfaren på Kolahalvøya under armen ble miljøverner Vitalij Servetnik arrestert i Murmansk på torsdag. Foto: MORTEN STRAND
BLE FJERNET: Med en fersk rapport om atomfaren på Kolahalvøya under armen ble miljøverner Vitalij Servetnik arrestert i Murmansk på torsdag. Foto: MORTEN STRAND Vis mer