Russisk politi omringer miliardær Alexsander Lebedev

Usikkert om de vil arrestere han.

MED PUTIN: Alexander Lebedev fra den gang Vladimir Putin var President. Foto: www.Kremlin.ru/Wikimedia commons.
MED PUTIN: Alexander Lebedev fra den gang Vladimir Putin var President. Foto: www.Kremlin.ru/Wikimedia commons.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): 20-30 maskerte politimenn har tatt oppstilling fremfor den russiske milliardærens bank i Moskva i morgentimene i dag. Alexander Lebedev eier blant annet de engelske avisene Independent og Evening Standard. Ifølge russerens pressetalsmann Artyom Artyomov er de usikre på om politiet har til hensikt å arrestere han eller om de er utenfor Lebedevs bank i Moskva, i følge avisen Guardian.co.uk i England.

Lebedev skal for øyeblikket oppholde seg inne i banken, men Artymov sier at i bygningen der banken er finnes også en hel rekke andre kontorer, inkludert den russisk politikeren Anatoly Chubais.

- De maskerte mennene kom i dag tidlig til Lebedev`s bank. Kanskje vil de arrestere han eller så kan det være Chubais. Vi vet ikke ennå, sier pressetalsmannen Artyom Artyomov til Guardian.

- Aksjonen pågår fortsatt, så vi vet ikke hvordan dette ender. Alexander ringte meg, men nå vet jeg ikke om mobilen hans virker lengre. Håper ikke han blir arrestert, sier Artyom som var tydelig bekymret.

Banken som ble grunnlagt av Lebedev i begynnelsen av 1990 årene, er den viktigste hjørnesteinen i milliarderens portefølje, som ga han inntekter til å kjøpe seg opp bade i russisk og britisk presse. Foruten de britiske avisene er han også deleier i den Kreml-kritiske avisa Novaja Gazeta, samt storselskapene Aeroflot og Gazprom.

Også det russiske nyhetsbyrået Interfax rapporterer om hendelsen. Ifølge byrået er ikke hendelsen kommentert av russiske myndigheter eller politi.