TØNNA: Den russiske politikeren ble funnet død i denne tønna i kjelleren under en garasje utenfor Moskva. Foto: RIA NOVOSTI / NTBScanpix
TØNNA: Den russiske politikeren ble funnet død i denne tønna i kjelleren under en garasje utenfor Moskva. Foto: RIA NOVOSTI / NTBScanpixVis mer

Russisk politiker funnet død i en tønne med sement

Mikhail Pakhomov (36) ble meldt savnet tidlig forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mikhail Pakhomov (36) ble ifølge Daily Telegraph meldt savnet tirsdag i forrige uke. To dager senere ble noen av politikerens personlige eiendeler funnet i en bil nær Moskva.

Politiet bekreftet i dag at de senere fant liket til 36-åringen i en tønne med sement i kjelleren til en privat garasje nær Moskva.

Brøt fartsgrensa Vitner har fortalt at de så tre menn dytte en annen mann inn i en bil i Liptesk i forrige uke. Offerets bukser, sko og hans mobiltelefon lå igjen  på stedet, noe som gjorde at politiet kunne identifisere ham som Pakhomov.

En dag seinere ble flere av politikerens eiendeler funnet i en bil, som ble stoppet for å ha brutt fartsgrensa. Sjåføren og passasjeren ble pågrepet.

Det var denne hendelsen som førte til at politiet fant liket.

Tobarnsfaren Pakhomov satt i bystyret i Lipetsk, en by med nær en halv million innbyggere. Han var medlem av partiet United Russia, som også er Putins parti, og var en stigende politisk stjerne i lokalpolitikken.

Kan ha vært gjeld Tolv personer har blitt arrestert på grunn av sin tilknytning til drapet, opplyste etterforskerne til RIA-Nostovi. Daily Telegraphs Moskva-korrespondent melder på sin side at åtte personer er pågrepet i saken, inkludert en 40-åring som skal ha beordret drapet.

Videobilder fra stedet der tønna blir funnet viser at et innpakket lik blir fraktet ut på en båre, og at en tønne, som er kuttet i to, står igjen.

En av polititeoriene er at Pakhomov ble drept på grunn av ubetalt gjeld, melder flere medier, blan annet CNN.

DREPT: Mikhail Pakhomov (36) ble funnet drept i en tønne med sement. Foto:RIA NOVOSTI/NTB Scanpix
DREPT: Mikhail Pakhomov (36) ble funnet drept i en tønne med sement. Foto:RIA NOVOSTI/NTB Scanpix Vis mer