Russisk politiker vil flytte japanere til Sibir

Vladimir Zjirinovskij vil redde den japanske nasjonen fra ødeleggelse.

KOM DERE HITOVER: Zjirinovskij mener det er på tide at japanere innser hvor farlig det er å bo der de bor. Foto: SCANPIX/AP photo/ Sergey Ponomarev
KOM DERE HITOVER: Zjirinovskij mener det er på tide at japanere innser hvor farlig det er å bo der de bor. Foto: SCANPIX/AP photo/ Sergey PonomarevVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den beryktede russiske politikeren Vladimir Zjirinovskij, som i 1993 gjorde seg bemerket gjennom sitt ønske om at Norge må bli svensk, har et nytt forslag.

Zjirinovskij mener at det er for farlig for japanere å bo på de japanske øyer, så nært de mange bruddsonene mellom kontinentalplatene. Han foreslår å flytte dem til de ubebodde delene av det russiske uutviklede kontinentet i stedet, skriver nyhetsbyrået RIA Novosti.

- Hardtarbeidende folk Zjirinovskij, som også er tidligere presidentkandidat, nå viseformann i underhuset i nasjonalforsamlingen, Dumaen, mener selv han har flere sterke argumenter. I tillegg er han full av lovord om japanere.

- Vi tilbyr en vei ut av en humanitær katastrofe. Russland vil i tillegg ha stor nytte av et så hardtarbeidende folk, sier han ifølge nettstedet news.com.ru.

- Kan bli utslettet Zjirinovskij insisterer på at han er dønn seriøs, og mener den japanske nasjonen er under overhengende fare for utslettelse.

Han sier også at dette gjør at «vi ikke kommer til å dele noen øyer». Det er uklart om han mener en løsning på striden om øygruppen Kurilene, som sovjetiske styrker erobret fra det japanske imperiet under andre verdenskrig.

Ønsker Kadhafi velkommen I tillegg til å tilby japanere et nytt land å bo i, ønsker han også å åpne sine armer for Muammar Kadhafi:

- Jeg inviterer deg til å gjøre Moskva til din permanente residens.