KNIVSTUKKET: En av redaktørene i den uavhengige russiske radiostasjonen Moskvas Ekko ble angrepet og knivstukket i halsen av en ukjent mann i studio mandag. Politiet holder her nede mannen som skal ha knivstukket. Foto: AFP / NTB Scanpix
KNIVSTUKKET: En av redaktørene i den uavhengige russiske radiostasjonen Moskvas Ekko ble angrepet og knivstukket i halsen av en ukjent mann i studio mandag. Politiet holder her nede mannen som skal ha knivstukket. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Russisk radiojournalist knivstukket i studio

En av redaktørene i den uavhengige russiske radiostasjonen Moskvas Ekko ble angrepet og knivstukket i halsen av en ukjent mann i studio mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32 år gamle Tatjana Felgenhauer er sendt til sykehus, og livet skal ikke være i fare, opplyser radiostasjonens sjefredaktør Aleksej Venediktov.

Russiske medier melder at to menn deltok i angrepet, men at bare én klarte å ta seg opp i etasjen der radiostasjonen holder til.

- Noen menn stormet inn i bygningen, blindet sikkerhetsvakten med spray og tok seg deretter opp til vår etasje, forteller Venediktov.

Moskvas Ekko regnes som en av Russlands siste uavhengige radiostasjoner og er kjent for å kritisere landets politiske ledelse. Flere av redaktørene og journalistene har tidligere mottatt drapstrusler.

Felgenhauer var programleder for stasjonens populære morgensending. Mannen som angrep henne, skal være pågrepet, men identiteten og motivet er ikke kjent.

Russland er et av verdens farligste land for journalister. 58 journalister er drept i landet siden 1992, ifølge Committee to Protect Journalists.

(NTB)