Russisk rulett på E6

Full sjåfør kjørte 10 kilometer i venstrefeltet - feil ut fra Gardermoen hver eneste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem personer har mistet livet på E6 ved Gardermoen siden påsken for tre år siden fordi bilister kommer ut på landets mest trafikkerte vei på feil side av midtrabatten. I natt kjørte en full bilist en mils vei sørover i nordgående felt før han ble stoppet av en sivil politipatrulje.


- Jeg ser ikke bort fra at våre folk reddet liv i natt. På tross av at det er gjort flere fysiske endringer av utkjøringen fra flyplassområdet siden påskeulykken i 2003, får vi fortsatt meldinger om biler på feil side av sperringene mellom høyre og venstre side, sier operasjonsleder Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Tre mennesker mistet livet langfredag 2003. En kvinne med psykiske problemer kjørte i venstrefeltet fra hovedflyplassen ut på E6.

I mars i fjor omkom to personer da en bil kjørte mot trafikken på motorveien mellom Jessheim og Kløfta. Begge disse dødsulykkene skjedde i dagslys.

Nå har det skjedd igjen to netter på rad i starten av påsken.

Natt til onsdag var en bil med flere personer i venstrefeltet ved Kløfta. Politiet måtte gi opp forsøket på å stanse galmannsferden.

- Livsfarlig kjøring. Vi i politiet fryser på ryggen hver gang vi hører at noen kjører i feil felt på motorveien, sa operasjonsleder Christian Christiansen til Romerikes Blad om den episoden.

1,75 promille

 LIVSFARLIG HOVEDVEI  har Trygg Trafikk kalt E6 rundt Gardermoen helt siden den nye hovedflyplassen ble åpnet. De tre siste årene har fem personer mistet livet på grunn av bilførere som har kjørt på feil side av midtrabatten. Foto: Geir Bølstad
LIVSFARLIG HOVEDVEI har Trygg Trafikk kalt E6 rundt Gardermoen helt siden den nye hovedflyplassen ble åpnet. De tre siste årene har fem personer mistet livet på grunn av bilførere som har kjørt på feil side av midtrabatten. Foto: Geir Bølstad Vis mer

I natt fikk politiet den første meldingen kl. 01.04 om en bil på vei sørover rett i mot nordgående trafikk. Bilen var først på feil side av midtrabatten på riksvei 35, deretter på E6.

- Vi fikk stoppet all trafikk nordover, og møtte bilen med vår egen patrulje. Den stoppet frivillig, og sjåføren - en 31 år gammel mann fra Eidsvoll - hadde en promille på 1,75. Det var også en passasjer i bilen, sier operasjonsleder Bjørn Jahr til Dagbladet.no.

De aller fleste meldingene om venstrekjøring ved Gardermoen, gjelder bilførere som har forvillet seg ut fra flyplassområdet på feil side av midtrabatten. De fleste greier å gjøre en U-sving og komme i flyt med trafikken før det skjer ulykker, men hver gang er det sekunder fra alvorlige ulykker.

Russisk rulett på E6