Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk selskap leier «American Monarch»

Et av Russlands største fiskeriselskap, Dalmorereprodukt (DMP), skal leie «American Monarch» av Aker RGI i 10 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det russiske selskapet har fått lisens for den norskbygde fabrikktråleren i Øst-Russland, og den skal settes inn i pollockfiske i Beringhavet mellom Alaska og Russland.

«American Monarch» skal erstatte to eldre og større båter som skal kondemneres, og skal fiske på DMP's eksisterende kvote.

«American Monarch» var verdens mest effektive og moderne fiskebåt da den ble levert fra Kjell Inge Røkkes eget skipsverft Langsten i Tomrefjord i Romsdal for knappe to år siden. Røkke satset den gang på at båten skulle få lisens for fiske utenfor kysten av Chile, men det lyktes ikke. Fabrikktråleren har siden ligget uvirksom ved kai i Seattle i USA.

«American Monarch» eies i dag av det Aker RGI-kontrollerte selskapet RGI Seafoods Corporation. Leieinntektene vil avhenge av fangst og markedspriser, men avtatalen med det russiske verftet tar utgangspunkt i båtens bokførte verdi på 65 millioner US dollar, opplyser Aker RGI i en pressemelding.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!