Russisk seriemorder fikk livstid

Skulle drepe en person for hver rute på sjakkbrettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske seriemorderen Aleksandr Pitsjusjkin, som stolt har innrømmet å ha drept 48 mennesker, er dømt til livstid i fengsel.

Pitsjusjkin skal ha hatt som mål å drepe 64 personer, en for hver av rutene på sjakkbrettet.

Selv hevder den 33 år gamle mannen at han har tatt livet av rundt 60 mennesker og forsøkt å ta livet av tre til. Aktor kunne imidlertid ikke finne bevis til å sikte ham for mer enn 48 drap og tre drapsforsøk.

Skuddsikkert glassbur

Pitsjusjkin sto i et skuddsikkert glassbur med hendene låst fast bak ryggen da han fikk opplest dommen i en rettssal i Moskva mandag. Da dommeren spurte om han hadde forstått straffen, svarte Pitsjusjkin: «Jeg er ikke døv».

Ifølge aktoratet ble de fleste ofrene drept i parken Bittsa, sør i Moskva, i tidsrommet mellom 2001 og fram til Pitsjusjkin ble arrestert i 2006. De sier at Pitsjusjkin lurte flere av ofrene sine, ofte hjemløse, alkoholikere og eldre, ved å love dem vodka hvis de ville bli med ham og sørge over at hunden hans hadde mistet livet.


Strengeste straff

Han ble arrestert i juni 2006 etter at en kvinne hadde skrevet en lapp om at hun skulle gå tur med Pitsjusjkin, for så å senere bli funnet død.

Livstid i fengsel er den strengeste straffen det er mulig å få i Russland, og Pitsjusjkins straff var i overensstemmelse med aktors påstand.

Pitsjusjkin vil bli pålagt å gå til psykiatrisk behandling mens han sitter i fengsel.

Tidligere har russiske eksperter på Russlands største psykiatriske klinikk funnet at Pitsjusjkin er ved sine fulle fem.

(NTB)

DØMT: Den russiske seriemorderen Aleksandr Pitsjusjkin ble mandag dømt til livsvarig fengsel for å ha drept 48 mennesker. Foto: ALEXANDER NATRUSKIN/Reuters/Scanpix
DØMT: Den russiske seriemorderen Aleksandr Pitsjusjkin ble mandag dømt til livsvarig fengsel for å ha drept 48 mennesker. Foto: ALEXANDER NATRUSKIN/Reuters/Scanpix Vis mer