Russisk skip fri fra norsk arrest

Norge fikk bankgaranti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To russiske skip, tråleren «Kaptein Gorbatsjov» og frakteskipet «Dimitrij Pokramovitsj», har ligget oppankret ved Svalbard under oppsyn av norsk kystvakt siden mandag.

De to fartøyene skal ha dratt opp og lastet om fisk verd flere millioner kroner i norsk territorialfarvann, uten å melde fra.


I dag ble «Dimitrij Pokramovitsj» satt fri fra arrest, etter at rederiet som eier skipet stilte en bankgaranti for bota på 1,25 millioner kroner.

Tråleren «Kaptein Gorbatsjov», som er ilagt ei bot på 900 000 kroner, er fortsatt i norsk varetekt.

- Vi kan ikke la det gå før vi har en skriftlig garanti fra en norsk bank, sier assisterende sysselmann på Svalbard, Rune Bård Hansen, til nyhetsbyrået AP.

OMLASTING: Ifølge norsk kystvakt viser dette bildet de to russiske skipene mens de bryter regelverket for fiske i Barentshavet. Foto: Scanpix/Kystvakten
OMLASTING: Ifølge norsk kystvakt viser dette bildet de to russiske skipene mens de bryter regelverket for fiske i Barentshavet. Foto: Scanpix/Kystvakten Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer