Russisk skip med 12 personer i nød ved Bjørnøya

Alle reddet.

I NØD: Det russiske fryseskipet Petrozawodsk har gått på grunn sør for Bjørnøya. Mannskapet har ikledd seg redningsdrakter, men det er lite trolig at de blir nødt til å evakuere på sjøen. Foto: HOVEDREDNINGSSENTRALEN
I NØD: Det russiske fryseskipet Petrozawodsk har gått på grunn sør for Bjørnøya. Mannskapet har ikledd seg redningsdrakter, men det er lite trolig at de blir nødt til å evakuere på sjøen. Foto: HOVEDREDNINGSSENTRALENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Et russisk fryseskip, «Petrozawodsk», med 12 personer om bord sendte i morges ut en nødmelding fra Sørkapp, sør for Bjørnøya.

Alle om bord det grunnstøtte skipet er nå reddet og fløyet til Bjørnøya, får Dagbladet opplyst i titiden. De første redningsmannskapene var framme litt over klokken åtte, men evakueringsarbeidet var svært vanskelig på grunn av tett skodde.

Mannskapet skal være i god form, melder Hovedredningssentralen.

Et Sea King-helikopter fra Banak og et Airlift-helikopter fra Svalbard ble sendt til ulykkesstedet etter at nødmeldinga kom i femtiden i morges. Fire russiske fiskebåter har stått parat til å bistå.

Skipet har trolig ikke sprunget lekk som følge av grunnstøtinga, og det skal ikke være fare for at det synker.

- Ifølge informasjon vi har fått så står det godt på grunn. Det vil antakelig ikke begynne å drive, sier HRS til Dagbladet.

Kystvaktskipet KV Svalbard er på vei til ulykkesstedet, og vil forsøke å få skipet av grunn og inn til land.

Årsaken til grunnstøtingen er så langt ikke kjent. Det er tåke og dårlig sikt i området, med temperaturen på rundt to plussgrader. Bølgehøyden oppgis til å være om lag 3,5 meter.