Krigen i Ukraina:

Russisk spådom: - Vil kollapse

Ukraina slutter å eksistere, borgerkrig bryter ut i USA og EU kollapser, er blant Dmitrij Medvedevs prognoser for 2023.

PRESENTERER LISTE: Russlands tidligere statsminister Dmitrij Medvedev har etter krigsutbruddet stadig oftere postet sterkt antivestlige meldinger på nett. Mandag kom han med en liste over sine spådommer for det nye året. Foto: NTB/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
PRESENTERER LISTE: Russlands tidligere statsminister Dmitrij Medvedev har etter krigsutbruddet stadig oftere postet sterkt antivestlige meldinger på nett. Mandag kom han med en liste over sine spådommer for det nye året. Foto: NTB/AP Photo/Alexander Zemlianichenko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands tidligere statsminister Dmitrij Medvedev, som er nestleder i landets sikkerhetsråd, har på Twitter kommet med en liste over sine spådommer for det nye året.

«På nyttårsaften kommer alle med sine spådommer. Mange kommer med futuristiske hypoteser, som om de konkurrerer om å komme med de villeste, og til og med de mest absurde. Her er vårt ydmyke bidrag», skriver Medvedev før han lister opp 10 spådommer.

Blant annet spås det at Storbritannia vil gå inn i EU igjen og at unionen deretter vil «kollapse».

Det spås videre at Polen og Ungarn vil «okkupere vestlige regioner i det som tidligere var Ukraina», og at det vil bryte ut borgerkrig i USA.

«Det fjerde riket vil bli dannet og inkludere Tyskland og Polen, de baltiske statene, Tsjekkia, Slovakia, Kiev-republikken og andre utstøtte.»

«Borgerkrig vil bryte ut i USA, og California og Texas vil bli selvstendige stater. Texas og Mexico kommer til å danne en alliert stat. Elon Musk vil vinne presidentvalget i en rekke stater som, etter at borgerkrigen er slutt, vil bli gitt til Det republikanske partiet (GOP)», skriver Medvedev.

På Twitter omtaler Musk Twitter-tråden som «episk».

Etter krigsutbruddet har den tidligere presidenten stadig oftere postet sterkt antivestlige meldinger på nett. Medvedev var president i perioden 2008-2012, etter å ha byttet posisjon med Putin, som var statsminister i tida mellom sine økter som president.

Medvedev, som flere ganger etter invasjonen i Ukraina har tatt til orde for bruk av atomvåpen, er lite stabil, ifølge seniorforsker ved By- og regionforskningsinstituttet ved OsloMet, Jørn Holm-Hansen.

«FAKE NEWS»: Sveriges forsvar stempler Russlands påstand om bruk av artillerisystemet Archer i Ukraina som «fake news». Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Før var Medvedev opptatt av å samarbeide med utlandet, og arbeidet for mer åpenhet innad, men nå ser han ut til å ha gjennomgått personlig krise, har Holm-Hansen tidligere uttalt til Dagbladet.

- Han har blitt en hauk, og veldig blodtørstig, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer