Russisk spesialfartøy nærmer seg Stockholm

Bygget for undervannssøk og kartlegging av sjøbunnen.

NÆRMER SEG: Forsknings- og seismikkskipet «Professor Logachev» la ut fra St. Petersburg i går kveld. Skipet er spesialbygget for undervannssøk og kartlegging av sjøbunnen, og skal være spesielt godt egnet for «vanskelige forhold». Foto: 
Sound Ocean Systems
NÆRMER SEG: Forsknings- og seismikkskipet «Professor Logachev» la ut fra St. Petersburg i går kveld. Skipet er spesialbygget for undervannssøk og kartlegging av sjøbunnen, og skal være spesielt godt egnet for «vanskelige forhold». Foto: Sound Ocean Systems Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens Russisk-eide oljetankeren «NS Concord» tilsynelatende har skrudd av sitt samband og AIS-responder, og forlatt området utenfor Stockholms skjærgård, nærmer et annet russisk fartøy seg området, etter å ha seilt ut fra St. Petersburg omtrent samtidig som «NS Concord» satte seil i går kveld.

Fartøyet som nærmer seg, det russiske forsknings- og seismikkskipet «Professor Logachev», er spesialbygget for undervannssøk og kartlegging av havbunnen. Det er spesielt rustet for dypvannsoppdrag i arktiske strøk, og utfører regelmessig oppdrag for ulike myndigheter.

Full fart Det er for tidlig å si om skipet har, eller vil få noen tilknytning til dramaet i farvannet utenfor Stockholm å gjøre. Men da det la ut fra St. Petersburg i går kveld holdt det maksimumsfart på 14 knop. Det er nå passert Tallinn og er på vei ut Finskebukta i Østersjøen. Farten er nå på ni knop. Du kan selv følge fartøyets ferd ved å trykke på denne lenken.

Dagbladet har ikke lykkes å få i tale representanter for skipet, som har kontorer i USA. Derfor blir det inntil videre ren spekulasjon, i all tid det meste av informasjonen rundt hendelsene utenfor Stockholm baseres på ubekreftet informasjon og spekulasjoner. Men skipet har russisk flagg, hjemmehavn i St. Petersburg, og nære bindinger til det russiske ministeriet for naturressurser og miljø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer