Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk stunt for Alex

Radiostjerne med Steinfeld som forbilde STRØMMEN (Dagbladet): Hans Wilhelm Steinfeld er forbildet når stuntreporteren Alex Rosén nå blir radiostjerne i Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direkte fra Radio Nero Pluss' studio på Strømmen skal han sende to timer daglig med musikk og moro til Moskva, Murmansk, St. Petersburg og Riga.

Nærradioprosjektet er mer enn velkjent Alex-galskap. En gjeng kapitalsterke og risikovennlige aksjonærer i Radio Nero Pluss satser friskt på russisk nærradio. Og selvsagt er det reklamekroner og lettjente rubler som ligger bak.

Prøvesendingene starter i helga med sendinger i Murmansk. I løpet av året vil Nero Pluss sende inntil 12 timer direkte i byene Murmansk, St. Petersburg, Riga og Moskva.

«Radio Luxemburg»

- Jeg ser på dette som et russisk Radio Luxemburg, og jeg blir på en måte en Pat Sharp-fyr. Hver kveld fem dager i uka skal jeg være på direkten - på Nedre Romerike og i Russland, sier Alex, som både har tv- og nærradioerfaring.

Alex blir radio-DJ og skal i hovedsak snakke engelsk. Det er vestlig, kommersiell popmusikk som skal spilles, men Alex vil også satse på norsk musikk - også i norsk språkdrakt.

Steinfeld og Kosyrev

- Jeg skal bli som han Steinfeld i NRK - bare kulere. Det blir nattsendinger med mye musikk og easy koseprat om trender, kjendiser, klær og livsstil. Og det er klart jeg må lære meg litt russisk.

Alex har ikke gitt opp musikkplanene. Neste måned starter han innspillingene på solodebuten, som vil komme på plateselskapet Sonet i løpet av sommeren/høsten.

- Neste uke skal jeg til Murmansk og møte tidligere utenriksminister Andrej Kosyrev og borgermester Oleg Najdnonov. De store gutta støtter opplegget vårt, sier Alex fornøyd.

Aldri nok cash

Alex er fullt klar over at det er mye penger involvert i prosjektet og håper selvsagt på å tjene rikelig med rubler.

- Selvsagt er jeg klar for cash. Får aldri nok av det. Men jeg er også med på dette for erfaringens del. Dette har ingen gjort før oss i Norge.

Alex får en redaksjon rundt seg med engelskspråklige platepratere. Radioen skal være vestlig og ungdommelig, men redaksjonen skal også fange opp trender og musikknyheter fra Russland.