Ukraina-krigen:

Russisk styrker: - Tusenvis nekter å krige

Flere og flere russiske soldater nekter nå å krige mot Ukraina. - Kan begrense operasjonen, sier generalløytnant.

LANGVARIG KRIG: Etter over en måned med krig, tyder mye på at de russiske styrkene er preget av lav moral. Her fra Lugansk 29. mars. Foto: Gavriil Grigorov / TASS / Sipa USA / NTB.
LANGVARIG KRIG: Etter over en måned med krig, tyder mye på at de russiske styrkene er preget av lav moral. Her fra Lugansk 29. mars. Foto: Gavriil Grigorov / TASS / Sipa USA / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter over en måned med krigføring mot nabolandet Ukraina, kommer det nå flere og flere meldinger om at russiske soldater nekter å krige.

- Dessverre har jeg informasjon om at flere av soldatene i den russiske hæren, etter å ha fått vite at de blir sendt for å kjempe i Ukraina, sier: «nei, jeg bryter kontrakten», sier Igor Girkin torsdag morgen.

Girkin er bedre kjent som Strelkov, som på norsk oversettes til «Skytteren». Han er en russisk feltartilleriveteran, som spilte en sentral rolle i Russlands annektering av Krim i 2014, og seinere krigen i Donbas.

- Dersom de blir mange nok, så kan det begrense operasjonen, sier generalløytnant Arne Bård Dalhaug til Dagbladet.

- Mange rapporter

Dalhaug mener dette kan være deler av grunnen til at flere russiske styrker har stoppet opp.

- Den svake innsatsen mot Kyiv og de nordøstlige delene, er en indikasjon på at kampmoralen ikke har vært god, sier Dalhaug.

Det kan virke som om meldinger om krigsnekt har fått en snøball til å rulle, hvor flere russiske soldater nå søker hjelp for å slippe og krige. Noe som igjen kan endre krigens utfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer