Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk tanker i drift utenfor Honningsvåg

Den russiske oljetankeren med 100 000 tonn olje ombord har fått igang motorene igjen.Tankeren med 100 000 tonn olje om bord fikk motorstopp utenfor Honningsvåg i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den danske agenten som slo alarm om den russiske oljetankeren i formiddag. Etter det Dagbladet.no erfarer skal det dreie seg om tankeren «Moscow» som er godkjent av Veritas og har dobbelt skrog.

- Vi fikk melding om at tankeren har motorproblemer og er i drift 11 nautiske mil nord for Honningsvåg, sa oberstløytnant i landsdelskommando Nord-Norge John Espen Lien til Dagbladet.no ved 13-tida.

Kystvakta ble bedt om assistanse etter motorhavariet, beordret KV Svalbard mot det russiske skipet.

Han sa at været i området var bra, og det ville gått 20 timer før skipet eventuelt nådde land. Tankeren skal være forholdsvis ny og båten eies av rederiet Straits shipholding.

Oljetankeren er en av tankbåtene som jevnlig trafikkerer forbi kysten av Nord-Norge på veg fra Murmansk.

NRK Finnmark meldte at skipet ville få motorene igang igjen selv, og klokka 15 kom NTB med meldingen om at oljetankeren igjen gikk for egen maskin.