Ukraina-krigen

Russisk toppgeneral drept

Hevdes å ha blitt skutt av skarpskytter.

DREPT: Generalmajor Andrej Sukhovetskij (47), her fra en øvelse på Krim-halvøya i fjor. Foto: Sergej Magavko / TASS / Sipa USA / NTB
DREPT: Generalmajor Andrej Sukhovetskij (47), her fra en øvelse på Krim-halvøya i fjor. Foto: Sergej Magavko / TASS / Sipa USA / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Generalmajor Andrej Sukhovetskij (47), øverste leder for russernes 7. luftbårne divisjon, er drept i kamp i Ukraina denne uka. Det bekreftes av offisersforeningen i 47-åringens hjemterritorium Krasnodar, melder nyhetsbyrået AP.

Sukhovetskij er med god margin den mest høytstående russiske offiseren som er falt under Ukraina-felttoget.

Dødsårsaken er ikke bekreftet, men lokale medier siterer en ikke navngitt militær kilde på at generalmajoren ble skutt av en skarpskytter mens han ledet en framrykning mot ukrainske styrker, trolig i Kyiv, skriver International Business Times.

- Det er med stor sorg vi mottar de tragiske opplysningene om at vår kjære venn, generalmajor Andrej Aleksandrovitsj Sukhovetskij, har omkommet på Ukrainas territorium under en spesialoperasjon, skriver offiserskollega Sergej Tsjipiljov på veterangruppas VKontakte-side.

Den falne generalmajoren skal begraves i Russland lørdag.

De siste dagene er flere russiske offiserer meldt falt i kamp. Den 40-årige obersten Viktor Isajkin er bekreftet drept i Øst-Ukraina, mens general Magomed Tusjajev - som angivelig er ansvarlig for tortur og drap på LHBTQ-personer i Tsjetsjenia - skal ha blitt drept ved Antonov internasjonale lufthavn utenfor Kyiv i helga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer