Russisk toppolitiker: - Jeg sier fra, og så løper du og voldtar henne hardt

Truet gravid kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den meget omtalte og høyreradikale politikeren, Vladimir Sjirinovskij (LDPR), ba en av sine vakter om å voldta en journalist som stilte et spørsmål han ikke likte under en pressekonferanse i Statsdumaen i går.

Journalisten stilte spørsmål rundt Ukrainas nylige vedtak om å stramme inn på muligheten for russerne til å entre landet.

Det fikk begeret til å renne over for Sjirinovskij, som for øvrig er leder i Statsdumaen, han roper «Kom hit» , til en medhjelper, før han gir ordrene:

- Jeg sier fra, og så løper du til henne og voldtar henne hardt, deretter dytter politikeren vakta mot journalisten.

En rekke ukvemsord Og 67-åringen stoppet ikke med det.

- Gå og kyss henne! Klem henne, kyss, klå! Kyss henne hardt. Kristus er oppstanden.

Så får han beskjed om journalisten er gravid, men fortsetter sin tirade.

- Vi trenger friske folk. Gravide bør ikke komme på jobb. Sitt hjemme og ta vare på babyen! Det er alt. Er det klart? Og unngå lesbiske venner! Fordømte lesber! Ikke bli her om du er gravid. Hvis du er gravid, gå hjem, er politikerens klare beskjed til de sjokkerte journalistene.

Hele hendelsen ble fanget på kamera, og reaksjonene har vært entydig kritiske til Sjirinovskij.

Ber om unnskyldning Nestleder i Statsdumaens kommisjon for etikk, Andrey Andrejev, fortalte nyhetsbyrået ITAR at dette kunne tvinge ham til å be om unnskyldning og at han fratas retten til å tale i Statsdumaen i opptil en måned.

Speaker i Underhuset, Sergey Naryshkin, fortalte til nyhetsbyrået Interfax at han beklaget Sjirinovskij atferd og ga samtidig en unnskyldning til journalistene.

Han har også bedt etikk-kommisjonen om å rapportere oppførselen til LDPR-lederen.

Sjirinovskij er en politiker som i en årrekke er kjent for å ha meninger som skiller seg ut. I nyere tid har han blant annet foreslått tvungen prevensjon i Nord-Kaukasus og restriksjoner på sexlivet til LDPR-medlemmer.

 SLOSSKAMP:  Dette bildet er hentet fra en tidligere hendelse i Statsdumaen. Den gang sloss Vladimir Sjirinovskij i nasjonalforsamlingen. Arkivfoto: NTB Scanpix.
SLOSSKAMP: Dette bildet er hentet fra en tidligere hendelse i Statsdumaen. Den gang sloss Vladimir Sjirinovskij i nasjonalforsamlingen. Arkivfoto: NTB Scanpix. Vis mer