Russisk TV-kanal spurte folket om Russland burde gitt opp Leningrad «for å spare hundretusener av liv»

På dagen 70 år etter at beleiringen var over.

UAVHENGIG: Like etter frigjøringen av Pussy Riot-medlemmene, ble det holdt en pressekonferanse med Pussy Riots Nadezdha Tolokonnikovo i TV Rain sine studioer i Moskva. Kanalen er er åpen motstander av president Vladimir Putin. Foto: REUTERS/Tatyana Makeyeva
UAVHENGIG: Like etter frigjøringen av Pussy Riot-medlemmene, ble det holdt en pressekonferanse med Pussy Riots Nadezdha Tolokonnikovo i TV Rain sine studioer i Moskva. Kanalen er er åpen motstander av president Vladimir Putin. Foto: REUTERS/Tatyana Makeyeva Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Burde Leningrad blitt gitt opp for å redde hundretusener av liv?»

Dette spørsmålet med svaralternativene «ja» og «nei» presenterte den russiske TV-kanalen TVRain på sine nettsider mandag 27. januar i år, skriver nyhetsbyrået AFP.

Da hadde russerne en 70-årsmarkering for slutten på beleiringen av Leningrad.

Under andre verdenkrig beleiret tyske og finske styrker byen og holdt den i 872 dager. Store forsyninger inn i Leningrad (nå St. Petersburg) ble stoppet av aksemaktene, og minst 800 000 mennesker sultet i hjel i det som da var Russlands nest største by.

Spørsmålet skapte en leserstorm mot kanalen på sosiale medier, og mange reagerte på spørsmålet som upassende og lite gjennomtenkt.

Fordømt av politikere Russiske toppolitikere har tatt avstand fra TV-kanalen, iføge nyhetsbyrået AFP.

Spørsmålet ble kraftig kritisert, og mange mente den fornærmet minne til de som mistet livet.

- Det vi så hos TVRain er en fornærmelse av krigsminnene, og for alle de som døde under beleiringen. Slike handlinger bør bli sett på som kriminelle og har som mål å gjenreise nazismen, sa parlamentsmedlem Irina Jarovaja i det sittende regjeringspartiet Forent Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer