Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russisk tv-sjef drept

To journalister drept på to dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjefen for en statlig TV-stasjon i den russiske republikken Dagestan har blitt skutt og drept, melder BBC.

58 år gamle Gadzhi Abashilov ble skutt av en eller flere personer som satt i en forbipasserende bil, mens han selv var ute og kjørte i hovedstaden Makhachkala.

Skytingen skjedde 1945 lokal tid like ved et supermarked i et boligområde. Abashilov ble erklært død på stedet og sjåføren hans ble såret i angrepet.

Motivet for drapet er foreløpig ikke klart, det er heller ingen som har påtatt seg ansvaret for drapet. Voldskriminalitet er ifølge BBC svært vanlig i Dagestan. Opprørere fra Tsjetsjenia har også tilhold i landet og gjennomfører angrep med jevne mellomrom.

Abashilov var en velkjent journalist i landet, skriver BBC. Før han ble sjef for Dagestans statlige TV- og radioselskap hadde han sitt eget tv-program og var redaktør for en lokalavis.

I går ble en annen russisk journalist fra Dagestan, Ilyas Shurpayev, funnet drept i sin egen leilighet i Moskva.Han jobbet for russisk Kanal 1 og hadde den konfliktfylte nordlige Kaukasus-regionen som sitt arbeidsfelt.

Det var brannmenn som fant journalisten da de rykket ut til den påtente leiligheten. Shurpayev var påført flere knivstikk og hadde et belte rundt halsen. Politiet har igangsatt full drapsetterforskning.

Det er foreløpig ikke noe som tyder på at det er noen sammenheng mellom de to drapene.

SKUTT OG DREPT: Gadzhi Abashilov, sjef for den statlige TV-stasjonen i Dagestan, ble skutt og drept i kveld. Foto: AP/News Team, Sergei Rasulov/SCANPIX
SKUTT OG DREPT: Gadzhi Abashilov, sjef for den statlige TV-stasjonen i Dagestan, ble skutt og drept i kveld. Foto: AP/News Team, Sergei Rasulov/SCANPIX Vis mer
DREPT: Gadzhi Abashilov ble skutt og drept i Makhachkala fredag.
DREPT ONSDAG: I går ble en annen russisk journalist fra Dagestan, Ilyas Shurpayev funnet brutalt drept i sin egen leilighet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media