- Russisk ulv skutt i februar

Hevder jegere jakter ulv ulovlig mens de later som de er på gaupejakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske ulven Ivan og en ulvetispe fra Julussaflokken ble skutt for over en måned siden, ifølge Østlendingen.

Russerulven har ikke gitt livstegn fra seg siden månedsskiftet januar/februar. Det skyldes at ulven ble skutt omtrent på dette tidspunktet, sier to uavhengige kilder til Østlendingen.

- Ulven ble skutt den første uka i februar. Deretter ble den surret inn i kjetting og dumpet i Storsjøen i Rendalen, sier en av kildene.

Kilden hevder Ivan hadde slått seg sammen med en norsk tispe fra Julussaflokken som også er skutt og dumpet i Storsjøen.

En uavhengig kilde bekrefter opplysningene.

Skjult som gaupejakt

- Ulvene er felt like nord for Elverum, på Åmot-siden. Fellingen har skjedd i ly av gaupejakt. Jakta er godt organisert og foregår i små grupper. Frustrasjonen er stor over norsk rovviltpolitikk. Ikke minst er det stor oppgitthet over at myndighetene ikke vil ta ulv utenfor ulvesonen. Derfor tar ulvemotstanderne loven i egne hender. De skyter ulven. Og holder kjeft. Redselen for å bli oppdaget er stor. Indre justisen er sterk.

Den ene kilden beskriver ulvejaktlaget slik:

- Dette er folk som har jakt som sin store lidenskap og hobby. Bikkja er deres beste venn og de ønsker ikke å utsette den for fare, sier kilden.

Ukjent for politiet

Hedmark politidistrikt var ukjent med opplysningene om de to ulvedrapene inntil torsdag morgen.

- Jeg har ikke hørt noe om denne saken før jeg åpnet avisen i dag tidlig. Vi har ingen opplysninger om den, og må nå ta en vurdering og se om det skal iverksettes etterforskning, sier stasjonssjef på Elverum og driftsleder i Åmot kommune, Per Johnsen, til NTB.


(NTB)