Afghanistan:

Russiske ambassadeansatte
drept i
angrep

To russiske ambassadeansatte og minst én afghansk sivilist er drept i et angrep i nærheten av den russiske ambassaden i Kabul mandag. Russiske myndigheter fordømmer angrepet.

KABUL: Den afghanske hovedstaden sett fra lufta august 2021. Foto: MINISTERO DELLA DIFESA / AFP
KABUL: Den afghanske hovedstaden sett fra lufta august 2021. Foto: MINISTERO DELLA DIFESA / AFP Vis mer
Publisert

To russiske ambassadeansatte er drept etter angrepet, melder Reuters som siterer det russiske statseide mediet Interfax.

En afghansk sivilperson skal også være drept, ifølge afghansk politi.

Flere personer skal være skadet.

Selvmordsbomberen ble skutt og drept da han utløste bomber nær inngangen til ambassaden, sier sjefen for politidistriktet der angrepet skjedde, Mawlawi Sabir, til Reuters.

Kreml-talspersonen Dmitrij Peskov fordømmer angrepet.

- Så klart snakker vi om et terrorangrep. Dette er fullstendig uakseptabelt. På generelt grunnlag fordømmer vi slike handlinger. Hovedsaken framover er at vi må få informasjon om hva som skjedde med våre diplomatiske representanter, sier Peskov ifølge det statlige, russiske nyhetsbyrået RIA.

Fordømmer: Kreml-talsperson Dmitrij Peskov fordømmer angrepet. . Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
Fordømmer: Kreml-talsperson Dmitrij Peskov fordømmer angrepet. . Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP Vis mer

Ifølge RIA skal minsti ti personer være drept i angrepet. Dette er foreløpig ikke bekreftet av andre kilder.

Lokale medier melder om en kraftig eksplosjon nær ambassaden i Afghanistans hovedstad. En lokal beboer sier til nyhetsbyrået DPA at sikkerhetsstyrker fra Taliban har sperret av området. Sikkerhetsstyrkene har foreløpig ikke kommet med noen detaljer om eksplosjonen, men politiet opplyser til Reuters at gjerningspersonen ble skutt av vakter fra Taliban, skriver NTB.

Russland er et av få land som har en ambassade i Kabul etter at Taliban tok over landet for over ett år siden. Norge stengte ambassaden i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer