Russiske diplomater i retten under fengsling av terrorsiktet 17-åring. Han nekter å møte dem

- Han føler seg norsk, forklarer guttens forsvarer.

DIPLOMATER I RETTEN: De to personene til høyre i bildet er utsendte fra den russiske ambassaden. De var til stede i Oslo tingrett for å følge gårdagens fengslingsmøte, der 17-åringen med russisk statsborgerskap ble varetektsfengslet i to uker. I midten PSTs advokat Kathrine Tonstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
DIPLOMATER I RETTEN: De to personene til høyre i bildet er utsendte fra den russiske ambassaden. De var til stede i Oslo tingrett for å følge gårdagens fengslingsmøte, der 17-åringen med russisk statsborgerskap ble varetektsfengslet i to uker. I midten PSTs advokat Kathrine Tonstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den russiske ambassaden i Oslo viser stor interesse for 17-åringen som lørdag ble pågrepet med sprengstoff i sentrum og terrorsiktet. To diplomater dukket opp i retten under gårsdagens fengslingsmøte, og ambassaden ønsker å snakke med gutten - som nekter å møte dem.

17-åringen har russisk statsborgerskap, men kom til Norge som asylsøker i 2010. Han fikk for et par år siden innvilget opphold, og har nylig flyttet til Oslo fra Nord-Norge.

- Føler seg norsk

Guttens forsvarer Aase Karine Sigmond bekrefter de russiske diplomatenes framstøt for å komme i kontakt med ham.

- Min klient er blitt tilbudt konsulær bistand i forbindelse med saken, og en konsul møtte opp under rettsmøtet. Han ønsker imidlertid ikke kontakt, opplyser Sigmond til Dagbladet.

- Hvorfor ønsker han ikke kontakt?

- Selv om han har russisk pass, er han nå innbygger av Norge og føler seg norsk. Han forholder seg til Norge, ikke Russland, sier advokaten.

Den russiske ambassaden bekrefter i kveld overfor Dagbladet at de var til stede i retten, og at de ønsker å snakke med 17-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer