Russiske Dmitrij brukte over en milliard på luksuseiendom i USA

Nå drar eiendomsmeglere på seminar for å lære hvordan man skal selge millioneiendommer til russiske milliardærer.

SPRØYTER INN RUSSISKE PENGER I EIENDOM: Eiendommen Dmitrij Rybololev kjøpte fra Donald Trump for rundt 100 millioner dollar i 2008 er svært herskapelig og måler hele 74 3000 kvadratmeter. Foto: AP Photo/Steve Mitchell/Scanpix
SPRØYTER INN RUSSISKE PENGER I EIENDOM: Eiendommen Dmitrij Rybololev kjøpte fra Donald Trump for rundt 100 millioner dollar i 2008 er svært herskapelig og måler hele 74 3000 kvadratmeter. Foto: AP Photo/Steve Mitchell/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vi har alle lest og hørt mye om den amerikanske boligboblen etter finanskrisa i 2007 til 2010. Situasjonen er fremdeles dårlig, men luksusmarkedet opplever nå en fin oppgang med nye penger fra land som Brasil, Kina og India.

Men ingen skriver ut større sjekker enn russerne, skriver The New York Times.

Milliardkjøp Den russiske milliardæren Dmitrij Rybolovlev er en av dem. Rybolovlev har vært involvert i to av de største salgene:

I 2008 kjøpte et fond han styrer en 74 3000 kvadratmeter stor luksusvilla fra Donald Trump for rundt 577,5 millioner kroner - den gang en rekord i USA. I februar i år kjøpte et annet fond han styrer en toppleilighet ved Central Park i New York for 508,2 millioner kroner fra tidligere Citigroup-formann Sanford I. Weill.

Mer enn 200 eiendomsmeglere og advokater samlet seg i New York i mars for å delta på et seminar som omhandlet nettopp dette fenomenet: Hvordan man kan selge millioneiendommer til klienter fra Russland og andre deler av Øst-Europa.

- Måtte være en russer - Alle vet at det er de som har de virkelig store pengene akkurat nå. Da jeg hørte at toppleiligheten ved Central Park hadde blitt solgt for 508,2 millioner, visste jeg at det måtte være en russer, sier Jill Sloane ved Halstead Property til The New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer