Flyulykken i Russland:

Russiske dødsfly: 800 har dødd i ulykker med denne flytypen siden 2000

Over 800 mennesker har omkommet i flyulykker med det russiske passasjerflyet TU-154 de siste 16 årene.

ULYKKESFLYET: Dette bildet skal vise ulykkesflyet av typen Tu-154 som styrtet i Svartehavet søndag morgen. Det er ingen tegn til overlevende blant de 92 passasjeree om bord. Foto: Dmitry Petrochenko/AP/NTB Scanpix
ULYKKESFLYET: Dette bildet skal vise ulykkesflyet av typen Tu-154 som styrtet i Svartehavet søndag morgen. Det er ingen tegn til overlevende blant de 92 passasjeree om bord. Foto: Dmitry Petrochenko/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er ingen tegn til overlevende, etter at et russisk fly av typen Tu-154 med 92 personer om bord styrtet i Svartehavet søndag morgen, på vei til en russisk flybase i Latakia i Syria.

Flyet av typen Tupolev Tu-164, som er produsert av det sovjetiske - og senere russiske - selskapet Tupolev siden 1968, har fått et dårlig rykte etter en rekke ulykker de siste tiårene.

Over 800 mennesker har omkommet i flyulykker med det russiske passasjerflyet Tu-154 siden år 2000, skriver NTB. Dødstallene omfatter ikke den søndagens ulykke, der det nå antas at alle de 92 passasjerene om bord omkom.

Tremotorsflyet med plass til rundt 150 passasjerer ble designet i 1960-årene, og har vært en arbeidshest i russisk flytransport i flere tiår, skriver NTB. Flere enn tusen maskiner av denne flytypen er produsert, men etter en rekke ulykker beordret russiske myndigheter i 2011 at flymodellen skulle fases ut.

Politisk krise

Flyet ble i utgangspunktet utviklet for å fylle behovet til det sovjetiske flyselskapet Aeroflot. Etter en rekke ulykker og et påfølgende frynsete rykte, brukes flytypen nå sjelden i sivil luftfart. Aeroflot besluttet i 2010 at de ville fase ut flymodellen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer